style2

Dario

Dario

Dario Campeotto Født: 1. Februar 1939 i Frederiksberg.

 

Dario Carlo Giacomo Campeotto er født i 1939 på Frederiksberg af italienske forældre. Hans far var driftsleder, Fiat-forhandler og senere direktør for Fiat Danmark. Som ti-årig stod han første gang på en scene i KB-Hallen. Det var Volmer Sørensen der "opdagede" bilforhandlerens søn og fik ham med som fast medvirkende i radioprogrammet "Lørdagsrytmer".

 

I 1959 optrådte han som solist i Otto Franckers kvintet på restaurant Scandia samtidig med at han om dagen passede et job som korassistent på Det kgl. Teater. I 1961 vandt han det danske Melodi Grand Prix med sangen Angelique. Den fik en femteplads ved finalen i Nice. Denne sejr skulle vise sig at blive startskuddet til en fantastisk sangerkarriere. Daglig modtog han omkring 150 breve fra kvindelige fans og blev udråbt som "pigernes Dario". I årene fremefter blev selskabslokaler, restauranter og haller hans arbejdsplads, hvor han optrådte som entertainer og sang tidens schlagere og operettens evergreens.

 

Han indspillede grammofonplader med titler som "Du skal nok bli' go engang", "Tillader De, hr. Lund" og "Lille Pernille". I 1966 og 1987 deltog han atter i Melodi Grand Prix med sangene "Hjerte for hjerte" og "Stjerner på himlen" - dog uden at sejre. I 1994 indsang han "Dybt i min drøm". Han filmdebuterede i 1960 i filmen "Eventyrrejsen" og året efter kunne han ses som sanger i en lille restaurant i filmen "Peters baby". Fra sidstnævnte film stammer "Pour toi ma chérie". I 1962 fik han så en større rolle i filmen "Han, hun, Dirch og Dario", hvor han gør stormkur til den forsømte hustru Ghita Nørby. Det resulterede i at de fandt sammen privat og giftede sig 19. december 1963. Året efter tog de til Torino i Italien, hvor de åbnede en butik Danimarca med dansk kunsthåndværk og brugsting. Mens han passede forretningen havde hun filmarbejde hos Bavaria-studierne i München. Der fik de sønnen Giacomo, som i dag er lyddesigner og filminstruktør.

 

Efter skilsmissen i 1969 vendte han i 1970 tilbage til Danmark og fik comeback i restaurant Palmehaven. Han levede i tiden derefter det vilde liv med hurtige biler, smukke damer og sprut og rodede sig også ind i en skandale med dansktop-sangerinden Pia Ortkjær. I 1971 traf han den 16 år yngre Gertrud, som han giftede sig med i 1977 og fik børnene Claudia og Filippo. Fra begyndelsen af 1980erne blev han i større grad aktiv på teaterscenen bl.a. i en række revyer og musicals. I flere år havde han succes i samspil med Jan Schou i sommerrevyerne på Sans Souci i Kolding. Og han medvirkede i en lang række musicals, bl.a "Kys hinanden" og "Sommer i Tyrol". Sammen med Birthe Kjær var han vært ved det danske Melodi Grand Prix i 1990 og i 1992 var han på turne med Robertino. I 1995 spillede han Kaptajn Von Trap i musicalen "Sound of music" hele 145 gange. Desuden har han medvirket i mange TV-transmissioner med bl.a. Radiounderholdningsorkestret.

 

Den 15. juni 1994 blev han restauratør og medejer af etablissementet "Vin & Ølgod" i det indre København, men det blev en økonomisk fiasko og måtte lukke i 1998. I 1997 modtog han fra Simon Spies Fonden "Livsglædens pris" fordi han med sit initiativ på "Vin & Ølgod" gjorde noget for forlystelseslivet i København.

NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14